20 julio 2015

R#66: La puta història de Catalunya de la Iaia | Jofre Martell

¡Hola Lovers! Hoy vengo con una reseña en catalán, será la primera reseña completamente escrita en catalán, me sabe muy mal que no lo entendáis todos, pero es un libro que debía " minireseñar" en catalán :D

 - Títol: La puta història de Catalunya de la Iaia.
- Autor:Jofre Martell
- Editorial: BRIDGE. La Galera.
- Llibre autoconclusiu.
- Nº de págines: 182.
*Mercès a la editorial per l'exemplar.

Un puto llibre impresindible per arribar a ser President de Catalunya, del consell comarcal, o com a mínim, de l'escala de veïns. [...] Tant si la història de Catalunya és la teva passió com si el tema t'importa tres parells de collons.. aquest llibre és ideal per tu.
 

Doncs es una mica difícil fer la ressenya d’aquest llibre, però puc resumir-lo: es un anàlisi de la història de Catalunya segons el punt de vista de la Iaia (dona gironina) per preparar al seu net per a President de Catalunya. Com comença tot, doncs es una especie de llibreta on ens va explicant que ha anat passant al nostre país, des dels Ibers fins al referèndum català.

NECESSITO QUE SIGUIS EL SEGÜENT PRESIDENT DE CATALUNYA.Si, ja sé que sembla molt gros ara com ara, però joder, si ho va ser el puto Montilla, qualsevol pot. Bueno, i si no pots ser President, almenys alcalde o conseller.

El toc d’humor negre es excepcional es el punt més positiu que te el llibre ja que anem coneixent als personatges més (i menys també) importants de la nostra història, com per exemple Pau Claris, Borrell II… i els inoblidables Ramon Berenguer. Si n’hi arriben haver més crec que hagués abandonat la carrera, mira que hi han noms!!

Un comte ven parit no tem la mort, se'n va a fotre cubates amb ella.

Conforme anem llegint anem trobant certes crítiques a la societat actual, no son sol del tema nacionalista, si no dels Pujol, de Barcenas… Encara que un dels temes importants del llibre es explicar com Catalunya si va a ser un país independent, per tots aquells que sempre diuen NOOOOO! NUUUUUNCA! A part de tot això també tenim el típic estira i arronsa entre les províncies, segurament que si llegiu això amb català el 80% sereu camacus, i ho sento molt però al llibre llegireu coses com pixapins, obviament no sou els únics: Tortosa parlen raro però carden un arròs que t’ho cagues, Lleida són una mica pagesos, però bueno, amb el temps es fan estimar ¬¬ sempre igual. Volía escriure la ressenya amb català de ponent sol per fer la murga als camacus i que patiu un rato ja que quan os ho proposeu es difícil d’entendre l’idioma i es el mateix CAGONLOU HOSTIQUETA YA!
Es broma, sabem que si ens esforcem tots ens entenem, per acabar amb la broma nosaltres som de Lleida no de Lleide! OKAY? 


Doncs aquest llibre es això una sintesi de la història de Catalunya, deixant de banda a Espanya (sol apareix en casos dels guais Felip d’Anjou, Franco xD) amb fortes crítiques pero sobretot amb molt d’humor. Al final del llibre trobem unes preguntes de tipus test per a saber quin nivell tens, si pots o no ser President de Caaaatarunya (Mas no sap dir Catalunya diu Caaatarunya... ni fava del perqué). I com ja sabeu, Saben aquell que diu (beneit Eugenio) que qui amb nens dorm pixat es desperta, doncs a mi m'ha passat algo similar pero me eniaisat no sé perque pero després d'acabar el llibre me surten parides com les del llibre xD Si voleu aprendre una mica més de la cultura i història catalana una mica nivell bàsic està prou bé, però si voleu riure molt aquest es el vostre llibre!


Com sabràs, si Madrid no ens carden cas, ens avorrim. I els catalans, avorrits, som més perillosos que un borbó amb una escopeta: ens dóna per esbatussar-nos entre nosaltres.


Per això el recomano moltísim, i en breus faré una resenya més acurada a la revista Comentamos, teniu que estar pendents :D 


2 comentarios:

  1. Crec que estan bè aquests llibres en toc d'humor per treure somriures¡¡¡ Petonets¡¡¡

    ResponderEliminar
  2. ¡Buenas! Me ha gustado mucho la reseña ^^ yo también me platee hacer una reseña en catalán (de los libros que leo en catalán), pero solo estuve en Cataluña (Girona) unos 7 años (desde los 5 hasta los 11 más o menos) y ya llevo 6 sin escribir nada así que imagínate mis faltas de ortografía.... Leer y entender lo que me dicen entiendo perfectamente pero escribir... Bueno, resumiendo, me ha gustado mucho la reseña. Besos

    ResponderEliminar